• Veilig en verantwoord rijden, ECOdrive draagt bij aan uw duurzame bedrijfsreputatie
  • Duurzaam partnership voor veilige mobiliteit en beheerst rijgedrag
  • “Het Nieuwe Rijden” implementeren, ECOdrive ontzorgt
  • Duurzaam brandstofgebruik, voor uw en onze omgeving
  • ECOdrive laat ons met de techniek van morgen vandaag al groener rijden
  • ECOdrive, de beste totaaloplossing voor voertuigtoepassingen voor bouw- en werkverkeer
  • Een lagere schadelast, lager aantal schadegevallen en minder onderhoud, ECOdrive helpt u
  • ECOdrive maakt efficiency, kostenbesparing en duurzaam ondernemen in één mogelijk
  • Duurzaam mobiliteitsmanagement door veilig- en uitstoot bewust wagenparkbeleid met ECOdrive

03-06-2013 - Nominatie BlueEFFICIENCY-award 2013


Mercedes reikt innovatie-award uit

MKB top 100 embleem                 

Mercedes-Benz reikt op 12 juni in het Parktheater in Eindhoven voor de vierde keer de BlueEFFICIENCY Award uit aan de onderneming met de beste innovatie op het gebied van duurzame mobiliteit van dit jaar. Dat gebeurt tijdens de achtste editie van de MKB Innovatie Top 100, een initiatief van Syntens Innovatiecentrum. Mercedes-Benz Nederland ondersteunt het evenement. De award is een jaarlijkse prijs voor de ondernemer met de meest duurzame innovatie in mobiliteit.

Door een professionele vakjury zijn voor 2013 drie innovaties genomineerd, waaronder ECOdrive. Binnen het PDF bestand onder aan deze pagina bevindt zich het officiële persbericht met daarin de drie genomineerde bedrijven met diens innovatieve ideeën.

ECOdrive

ECOdrive wil wereldwijd een toonaangevende speler worden in duurzame actieve fleetmanagementtoepassingen die veilig, economisch en ecologisch rijgedrag bevorderen. Duurzaamheid, doelmatigheid en inventiviteit lopen als een rode draad door de ambities van ECOdrive.

Visie ECOdrive op duurzame innovatie

Een duurzame innovatie is een vernieuwende eigenschap die wordt toegevoegd aan een product, dienst of activiteit om onderscheid binnen markt te kunnen realiseren, wat leidt tot competitief voordeel. Deze vernieuwende eigenschap vervult de behoefte van nu zonder daarbij de behoefte van de toekomst te beperken. Duurzaamheid omvat het structureel verbeteren van de balans tussen de behoefte van de mens, de natuur en financiën. Mondiale duurzaamheid ontstaat niet over één dag ijs, de weg daartoe is een weg met vele obstakels die stap voor stap overwonnen moeten worden.

Duurzame innovatie is vandaag al nodig

In een ideale wereld zou een product als ECOdrive overbodig zijn. In deze wereld worden er geen kostbare brandstoffen verspild en is mobiliteit volledig veilig. Echter op de dag van vandaag is dit niet aan de orde. Duurzame initiatieven voor mobiliteit maken hun intrede maar hebben nog geen volledig commercieel vervaardigbaar product geschikt voor massa afname of de vereiste infrastructuur is nog niet ingericht op de toekomstige vraag. Gezien dat deze ontwikkelingen nog vele jaren op zich laten wachten is ECOdrive op zoek naar de oplossing voor het probleem van vandaag terwijl het tevens rekening houd met de ontwikkelingen van morgen. Onze techniek is dus ook altijd verenigbaar met de mobilititeitsoplossingen van de toekomst.

Verbruik fossiele brandstoffen

ECOdrive voorkomt dan wel niet dat auto’s gebruik maken van fossiele brandstoffen maar kan het verbruik ervan drastisch beperken waardoor we zuiniger omgaan met onze kostbare energiebronnen en we minder CO2 uitstoten. Auto’s worden steeds veiliger door de toevoeging van diverse veiligheidssystemen. Echter geen van deze veiligheidssystemen beïnvloed de belangrijkste factor binnen het voertuig namelijk de bestuurder zelf.

De techniek achter ECOdrive

ECOdrive is een intelligente rijgedragstimulator die op uw specifieke omstandigheden kan worden afgestemd. Uniek aan deze techniek is dat de maximumsnelheid, de acceleratie en het toerental per versnelling kunnen worden aangepast. Het resultaat? Uw chauffeurs rijden rustiger en dus veiliger.

Intelligente snelheidsadapter remt hardrijders af

Een intelligente snelheidsadapter, de CAISA van de firma ECOdrive, gaat het weggedrag van zakelijke rijders ingrijpend veranderen. Door een toerentalbegrenzer te combineren met GPS, een boordcomputer en een wegensnelheidskaart wordt het chauffeurs moeilijk gemaakt om te hard te rijden. Dat is winst voor de verkeersveiligheid, het milieu en de portemonnee.

De techniek achter Caisa

Het is bijna te mooi om waar te zijn. Maar rijgedrag laat zich voortaan sturen. Met alle prettige gevolgen van dien. Het geheim heet Context Aware Intelligent Speed Adaption (CAISA) en de resultaten zijn verbluffend. Deze intelligente snelheidsadapter volgt de maximumsnelheden van de wegensnelheidskaart. Hij weet waar de auto rijdt en wat de toegestane snelheid is. Er ontstaat een dynamische begrenzing. Anders gezegd: een chauffeur rijdt niet snel te hard meer. Hoe diep hij ook het gaspedaal indrukt, zijn voertuig gaat de maximumsnelheid niet te boven. Via GPS schakelt de CAISA automatisch door van woonerf naar doorgaande weg of snelweg en weer omgekeerd. Waar een chauffeur ook rijdt, zijn snelheid is altijd volgens het boekje.

Duurzame techniek

ECOdrive is in principe gericht op alle brandstoftypen, ECOdrive kan moeiteloos synchroon lopen naast alle technische innovaties m.b.t. de diverse brandstoftypen. Of een voertuig nu rijd op elektriciteit, waterstof, aardgas of reguliere brandstoffen met ECOdrive kunt u structureel zuiniger rijden. Hoe kan dat? Dit komt doordat ECOdrive niet gericht is op het brandstoftype maar op de bestuurder. ECOdrive draagt zorg dat de enige niet te beïnvloedde factor (de bestuurder) het gewenste rijgedrag aanneemt. Het gevolg is dat u zuiniger, bewuster en veiliger rijd terwijl de voertuigen minder belast worden en dus langer meegaan met minder onderhoud.

Lees de pdf Lees de pdf