• Veilig en verantwoord rijden, ECOdrive draagt bij aan uw duurzame bedrijfsreputatie
  • Duurzaam partnership voor veilige mobiliteit en beheerst rijgedrag
  • “Het Nieuwe Rijden” implementeren, ECOdrive ontzorgt
  • Duurzaam brandstofgebruik, voor uw en onze omgeving
  • ECOdrive laat ons met de techniek van morgen vandaag al groener rijden
  • ECOdrive, de beste totaaloplossing voor voertuigtoepassingen voor bouw- en werkverkeer
  • Een lagere schadelast, lager aantal schadegevallen en minder onderhoud, ECOdrive helpt u
  • ECOdrive maakt efficiency, kostenbesparing en duurzaam ondernemen in één mogelijk
  • Duurzaam mobiliteitsmanagement door veilig- en uitstoot bewust wagenparkbeleid met ECOdrive

03-01-2012 - PERSBERICHT


Context Aware Intelligent Speed Adaption (CAISA)

Intelligente snelheidsadapter remt hardrijders af

Een intelligente snelheidsadapter, de CAISA van de firma ECOdrive, gaat het weggedrag van zakelijke rijders ingrijpend veranderen. Door een toerentalbegrenzer te combineren met GPS, een boordcomputer en een wegensnelheidskaart wordt het chauffeurs moeilijk gemaakt om te hard te rijden. Dat is winst voor de verkeersveiligheid, het milieu en de portemonnee.
ISA systeem ECOdrive

Wegensnelheidskaart

Het is bijna te mooi om waar te zijn. Maar rijgedrag laat zich voortaan sturen. Met alle prettige gevolgen van dien. Dat blijkt uit een onderzoek dat ECOdrive uit 's-Hertogenbosch uitvoert in samenwerking met afstudeerder Johan Breukink van de TU Delft en het taxibedrijf A-tax uit Leiden. Dat onderzoek is uniek in de wereld en toont aan dat het mogelijk is om het weggedrag van de zakelijke rijder te verbeteren, de verkeersveiligheid te verhogen en de CO2-uitstoot te verlagen.

Het geheim heet Context Aware Intelligent Speed Adaption (CAISA) en de resultaten zijn verbluffend. Deze intelligente snelheidsadapter volgt de maximumsnelheden van de wegensnelheidskaart. Hij weet waar de auto rijdt en wat de toegestane snelheid is. Er ontstaat een dynamische begrenzing. Anders gezegd: een chauffeur rijdt niet snel te hard meer. Hoe diep hij ook het gaspedaal indrukt, zijn voertuig gaat de maximumsnelheid niet te boven. Via GPS schakelt de CAISA automatisch door van woonerf naar doorgaande weg of snelweg en weer omgekeerd. Waar een chauffeur ook rijdt, zijn snelheid is altijd volgens het boekje.

Maatschappelijk verantwoord

In een samenleving waarin verkeersveiligheid hoog in het vaandel staat, kan de CAISA een hoofdrol spelen. Auto’s die zich aan de maximumsnelheid houden, leiden tot minder ongelukken en significant minder verkeersdoden. Kinderen kunnen buiten spelen zonder verrast te worden door snelheidsaso’s.

Voor bedrijven die maatschappelijk verantwoord willen ondernemen, speelt de CAISA eveneens een bijzondere rol. Door een toerentalbegrenzer rijden auto’s zuiniger, stoten minder CO2 uit en vertonen minder slijtage. Dit scheelt kosten. De CAISA doet daar nog een schepje boven op. Het bespaart nog meer brandstof door de maximum snelheid te respecteren. Snelheidsovertredingen met bijbehorende boetes behoren bijvoorbeeld tot het verleden, wat weer gunstig is voor het imago van een bedrijf.

Meer informatie over CAISA

Verkoop, ECOdrive, (073) 523 22 26

Banner ECOdrive