• Veilig en verantwoord rijden, ECOdrive draagt bij aan uw duurzame bedrijfsreputatie
  • Duurzaam partnership voor veilige mobiliteit en beheerst rijgedrag
  • “Het Nieuwe Rijden” implementeren, ECOdrive ontzorgt
  • Duurzaam brandstofgebruik, voor uw en onze omgeving
  • ECOdrive laat ons met de techniek van morgen vandaag al groener rijden
  • ECOdrive, de beste totaaloplossing voor voertuigtoepassingen voor bouw- en werkverkeer
  • Een lagere schadelast, lager aantal schadegevallen en minder onderhoud, ECOdrive helpt u
  • ECOdrive maakt efficiency, kostenbesparing en duurzaam ondernemen in één mogelijk
  • Duurzaam mobiliteitsmanagement door veilig- en uitstoot bewust wagenparkbeleid met ECOdrive

09-06-2015 - ECOdrive draagt sterk bij aan de vergroening van Nederlandse taxi wagenparken

Grote kostenpost bij taxibedrijven is de brandstof die verreden wordt. In de taxibranche wordt vooral met dieselauto’s gereden, maar in opkomst zijn taxi’s die rijden op groen gas. Daarnaast verwacht men ook veel van de auto op brandstofcel, waterstof en elektrische auto’s, hoewel over het laatste de meningen nog verdeeld zijn.

Groen rijden in de taxibranche zal een must worden. De normen voor schadelijke emissies zullen steeds verder worden aangescherpt en auto’s zullen steeds zuiniger moeten worden. Tegelijkertijd willen we geen prestaties, comfort of veiligheid inleveren en het liefst onze rijstijl niet teveel aanpassen. Deze aspecten zijn tegenstrijdig met elkaar. Voornamelijk technologische ontwikkelingen van autofabrikanten zullen ervoor moeten zorgen dat zowel de uitstoot van schadelijke emissies, als de CO2-uitstoot verder gaan dalen.

ECOdrive
Naast brandbesparende motoren en brandstoffen zijn er nog andere methoden om brandstof te besparen, zoals de ECOdrive, een intelligente stimulator die het rijgedrag afstemt op specifi eke omstandigheden. ECOdrive is een in Nederland ontwikkeld en vervaardigd product van hoogwaardige kwaliteit. Uniek aan deze techniek is dat de maximumsnelheid, de acceleratie en het toerental per versnelling worden aangepast. Tribus biedt nu deze ECOdrive bijvoorbeeld aan in de TriflexAIR, die in combinatie met de ultralichte constructie en de ECOdrive nog meer aan brandstofkosten laat besparen. Twee voordelen waarmee u volgens Tribus duizenden euro’s aan brandstof bespaart.

Het resultaat? Chauffeurs die rustiger en dus veiliger rijden. Met ECOdrive wordt er optimaal gebruikgemaakt van het motorvermogen van het voertuig. De ECOdrive geeft sturing aan uw vermogen en draagt zorg dat er alleen meer vermogen wordt geleverd op de momenten dat het nodig is.

Bent u geïnteresseerd in het volledige artikel van Taxi Magazine - uitgave 31 klik dan hier.

Lees de pdf Lees de pdf