• Veilig en verantwoord rijden, ECOdrive draagt bij aan uw duurzame bedrijfsreputatie
  • Duurzaam partnership voor veilige mobiliteit en beheerst rijgedrag
  • “Het Nieuwe Rijden” implementeren, ECOdrive ontzorgt
  • Duurzaam brandstofgebruik, voor uw en onze omgeving
  • ECOdrive laat ons met de techniek van morgen vandaag al groener rijden
  • ECOdrive, de beste totaaloplossing voor voertuigtoepassingen voor bouw- en werkverkeer
  • Een lagere schadelast, lager aantal schadegevallen en minder onderhoud, ECOdrive helpt u
  • ECOdrive maakt efficiency, kostenbesparing en duurzaam ondernemen in één mogelijk
  • Duurzaam mobiliteitsmanagement door veilig- en uitstoot bewust wagenparkbeleid met ECOdrive

30-10-2018 - Geofence LEVC

De Taxi Expo is het jaarlijkse beurs- en congres-evenement voor de taxibranche. De afgelopen editie, Taxi Expo 2018, heeft plaatsgevonden op donderdag 11 oktober 2018 van 9:00 tot 19:00 in Expo Houten. De Taxi Expo wordt jaarlijks bezocht door zowel taxi-ondernemers als opdrachtgevers van doelgroepenvervoer, zoals gemeenten.

Op deze jaarlijkse vakbeurs presenteert ECOdrive samen met Greenroads haar nieuwste innovatie: ECOdrive Geofence. Deze oplossing zorgt ervoor dat hybride voertuigen in staat zijn om ingezet te worden in zero emssion zones. Meerdere gemeentes (o.a. gemeente Amsterdam) stellen milieuzones in waarbinnen taxi ondernemers enkel elektrisch vervoer mogen aanbieden. ECOdrive Geofence wordt door LEVC toegepast in de TX eCity's om de actieradius te verlengen en zorg te dragen dat er volledig elektrisch gereden wordt in de vastgestelde zero-emission zones. Deze innovatie is geschikt voor alle (hybride) voertuigen met een elektronisch gaspedaal.

De ECOdrive gecombineerd met de ECOdrive Connected (ECOdrive Geofencing) geeft sturing aan het gebruik van de motor/ range-extender bij hybride voertuigen. ECOdrive Geofencing biedt de mogelijkheid om met hybride voertuigen in ZERO emissiezones te mogen rijden. Op basis van GNSS lokalisering regelt het systeem dat de verbrandingsmotor binnen geozones, waarin enkel elektrisch gereden mag worden, automatisch vergrendeld en / of uitgeschakeld wordt. Bij het verlaten van de geozone wordt het gebruik van deverbrandingsmotor weer automatisch toegestaan waardoor de accu’s kunnen opladen.

De werking van ECOdrive Geofence is niet beïnvloedbaar door chauffeurs. Alle belangrijke data wordt als bewijslast in de ECOdrive cloud omgeving opgeslagen waardoor geautoriseerde derde partijen (bijvoorbeeld lokale overheden) deze gegevens kunnen controleren en verifiëren  dat hybride voertuigen binnen de vastgestelde geozones enkel elektrisch rijden. ECOdrive toont de locatie(s) en de actuele batterijstatus van de  voertuigen binnen het wagenpark waardoor wagenparkbeheerders voertuigen voor ritten binnen geozone(s) verantwoord kunnen inplannen. Klik hier voor de ECOdrive Geofence folder.

Indrukken tijdens de beurs

LEVC en ECOdrive

LEVC en ECOdrive

LEVC en ECOdrive

LEVC en ECOdrive

Lees de pdf Lees de pdf